Tech-Bootcamp

I november reiste Camilla og Isabelle fra TENK på helgetur til London. For å shoppe? Nei! Sammen deltok vi på et to-dagers bootcamp «Programming for Non-Programmers».

Kurset ble avholdt på General Assembly. I løpet av to fulle dager fikk vi solid innføring i HTML, CSS og JavaScript samt gjennomgang av nettets infrastruktur og traff mange andre spennende mennesker som også ønsket en bedre hands-on erfaring i programmering. Vi hadde det kjempe gøy og lærte masse. Det aller kuleste var trikset som lar deg endre en nettsides design ved å leke med HTML koden lokalt. Alt du gjør er å høyre klikke på nettsiden du er på, velge «inspect element» også kan du endre koden direkte og se endringene realtime på siden. Det er selvsagt bare du som kan se endringene, men ganske gøy å screen shotte og lure andre! (se bildet under)

Screen Shot 2015-04-01 at 15.23.10

Såkalte videreutdannings-og bootcamp skoler i teknologi har blitt veldig populært nå som teknologi er del av alles hverdag og jobb. General Assembly er bare en av mange skoler som tilbyr en rask innføring i tech-bransjen, men det er også mange andre skoler verden over som tilbyr lignende program. Her er en oversikt med noen skoler i storbyer verden over. Også Westerdahls i Oslo har gode tilbud for de som ønsker å lære seg mer programmering.

Det er ingen tvil om at det er viktig å forstå seg mer på hvordan produktene vi bruker hver dag fungerer i praksis, og ikke minst så er det vesentlig å sette seg inn i hva som er mulig å få til selv. Ikke alle har tid til å reise å få med seg slike tilbud i person, og det finnes også en rekke nettsteder som tilbyr gratis opplæring i programmering.

Til tross for at vi begge jobber med teknologi daglig så var det kjempe morsomt å «get our hands dirty» ved å kode selv. Anbefales på det sterkeste!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s