Gjesteinnlegg: Dansk kodekveld for kvinner

AV: Lise Haaverstad (29)

1435687542503Lise er utdannet fra IT Universitetet i København, med en master i Digital Design og Kommunikasjon med hovedvekt på Service Design. Min interesse ligger i samspillet mellom mennesker og teknologi, og hvordan dette både utfordrer og muliggjør unike løsninger for fremtiden.De siste 2 ½ år har hun jobbet som Prosjektleder på Wunderman, et digitalt byrå med hovedkontor i København. Her jobber hun sammen i mindre teams på tvers av disipliner, alt fra backend- og frontend utviklere, til dataanalytikere, grafisk designere og UX spesialister.
«En stor del av jobben som prosjektleder, er å kunne motivere og skape felles rammer for et ellers variert team. Å jobbe med tekniske, ofte komplekse prosjekter stiller også krav til at man er nysgjerrig og tør og bevege seg ut på ukjente territorier. Å få kunne være en del av nettverk som Codher og TENK, og kunne dele erfaringer med andre er verdifullt. Ofte er det slike relasjoner som skaper trygghet og mot til nettopp det å utfordre seg selv, enten det er på skolen eller i jobben.»

En liten oppdatering fra København!

Denne helgen var om lag 40 nysgjerrige og entusiastiske jenter samlet til kode-workshop i regi av CodHer (www.codher.com). CodHer er på lik linje med TENK en non-profit organisasjon som brenner for å introdusere og inspirere kvinner til teknologiverden. Med oppstart i juni 2015, er CodHer et relativt ny-oppstartet nettverk. Deres hovedmål er å redusere det som kanskje blir oppfattet som barrierer mot IT-industrien, noe som kan hindre flere i å følge drømmen om en karriere i bransjen.

Codher1
I helgen var det workshop nr. 2, i en serie av flere workshops med utgangspunkt i web-utvikling. ‘Introduksjon til JavaScript’ stod på agendaen – en naturlig fortsettelse fra forrige workshop om HTML/CSS og responsiv webdesign. Lørdagen startet med en kort networking-session hvor alle deltakerne ble plassert i mindre grupper og tildelt en mentor.

codher3

Som de fleste frivillige organisasjoner er man avhengig av engasjerte sponsorer. Sponsorene fikk også lov til å presentere seg; Pentia, byrået som tilrettela arrangementet og Asosio, en spennende innovativ plattformtjeneste for online communities. Etter en kort intro var det dags for «getting dirty with JavaScript», med ulike øvelser og eksempler. Alle øvelsene var delt i to deler; en lettere utgave og en mer avansert. Om deltakerne møtte på utfordringer var det alltid en mentor i nærheten, og jentene var heller ikke redde for å spørre hverandre om råd.

codher2
Deltakerne hadde varierte bakgrunner, både med tanke på utdannelse og jobb, samt alder og nasjonalitet. Det var marketing- og finansstudenter fra Copenhagen Business School (CBS), digitale designere og entreprenører fra Roskilde Universitet, IT Universitetet (ITU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). En god kombinasjon som ikke bare gjorde fellesskapet fargerikt, men også bidro til tverrfaglig og lærerike diskusjoner. Slik sammensetning av ulike kompetanser bidrar på mange måter med til å utvide den enkeltes horisont, ikke bare faglig men også personlig. Tverrfaglig innsikt og forståelse er også en svært aktuell forutsetning for å jobbe i dagens IT- og teknologibedrifter. Selv om man i fremtiden ikke direkte kommer til å praktisere programmering, vil man høyst sannsynlig krysse vei med noe eller noen som gjør.
Utover å forstå fundamentet for JavaScript, medelte flere at de også var interessert i å få en bedre forståelse av industrien og se det i sammenheng med muligheter for jobbsøking. Arrangementet bidro også til å skape et trygt miljø hvor nysgjerrighet sto høyest. Samtidig kunne man merke at selvtilliten ble styrket, det var ingen dumme spørsmål – tvert imot! Spørsmål ble møtt med entusiasme i en avslappet og munter atmosfære.
Jeg gleder meg allerede til neste workshop i mars, hvor vi skal enda litt mer i dybden med JavaScript.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s